Najprometnije prostorija u domaćinstvu

Pametne ideje za uređenje hodnika

Vaš hodnik je prostorija koja će Vam poželjeti dobrodošlicu nakon napornog dana, zadnje je mjesto doma koje vidite na izlasku i prvo što Vaši prijatelji i obitelj vide kada dolaze u posjetu. Zato, odvojite vrijeme i pobrinite se da ga lijepo uredite radije nego da ga smatrate mjestom za odlaganje kaputa, čizama i tek dostavljene pošte.
Osnove su vjerojatno stolić ili stolica, vješalica za kapute, mjesto za kišobrane, a možda i ogledalo ako imate dovoljno prostora. Osim toga, možete biti hrabri u kreiranju svoje sheme, naglašene boje dobro funkcioniraju u malom prostoru baš kao i odvažne tapete i fotografije. Dobro bi mogla djelovati fokusna točka poput galerije fotografija ili ukrasa obješenih po zidu, a i ogromni zidni sat, osim što je koristan, mogao bi biti pun pogodak.
Ako volite određeni stil, koristite ga kao inspiraciju za uređenje. Ljubitelji starinskoga za odlaganje mogu koristiti rustikalne korpe, obložiti zidove laminatom ili na zidu postaviti fotografiju nekog ruralnog prikaza. Poklonici modernoga mogu odigrati cool i, za upotpunjavanje izgleda, jednostavno odabrati nekoliko elegantnih ukrasa, dok ljubitelji vintagea mogu uložiti u tradicionalnu vješalicu i recikliranu konzolu ili ormarić. Što god odaberete, uredite svoj hodnik tako da govori „dobrodošli u moj dom!".

Hodnik sa ukrasnim zidom

Tražite zabavan i zanimljiv način da svome hodniku date karakter? Da biste kreirali jedinstven ukrasni zid – objesite šešire na njega. Klasičan stalak za šešire postane ostava za balonere i kišobrane koji čekaju svježije, kišne dane. 

Hodnik sa montažom mape

Korištenje ukrasnog papira u montaži, jeftina je, a dekorativna opcija za hodnik, postavite ga iznad dijela obloženog obojenim laminatom.

Hodnik s aplikacijom glomaznog sata

Zidne naljepnice i aplikacije izvrstan su način da, za minimalnu cijenu, prostoriji date karakter. Ovim neobičnim i prevelikim dizajnom iskoristite potrebu za stvarnim satom.

Eklektični hodnik obložen ogledalima

Kolekcija neobičnih ogledala posloženih na zid stvoriti će zanimljiv, impresivan i jedinstven prikaz. Ova galerija ogledala na slici ima izgled pčelinje saće.

Hodnik sa prikazom šume

Ljubitelji prirode, radujte se! Digitalno otiskani prikazi moderna su alternativa tapetama. Iako ovi prikazi katkada mogu biti skupi, imaju mogućnost da potpuno pomlade cijelu shemu. Na ovoj slici, dizajn sa temom šume hodniku donosi dodir prirode.

Slikovito plavi hodnik

Jeftina i lako dostupna – boja, odličan je način da se dotjera tamni hodnik. Ovdje, paleta kobaltno plave, tamno plave sa dodirima tirkizne, ljubičasta i samo malo drečavo zelene, otvaraju cijeli prostor. Preveliki okviri na sanjivim akvarel slikama prostoru daju osjećaj suvremenosti i mirnoće.

Žuti hodnik sa izvanrednim detaljima

Otkačite se hrabrim miksom različitih boja odabranim tako da uzbude osjetila. Stakleni svijećnjaci u naglašenoj boji dragulja uz kontrastne teksture ovom tradicionalnom hodniku daju topao i bogat osjećaj.

Hodnik obložen bijelim drvetom sa zidnim vješalicama

Jeste li ikada razmišljali o tome da namještaj objesite na zidne vješalice? Nismo ni mi, ali ovo bi zaista moglo promijeniti Vaše mišljenje. Sa svojim izbočenim izgledom, ovaj čudnovati dizajn sigurno će goste potaknuti da pričaju. Netko treba muzičku stolicu?

Hodnik sa prevelikom lampom

Budite veliki ili idite doma! Ova velika podna lampa potpuno dominira prostorijom. Za shemu koja vrišti „gledaj u mene", uparite je sa odvažnom tapetom.

Hodnik sa pletenim tabureima

Ako trebate dodatni prostor za sjedenje kada imate zabave, nema ništa jednostavnije od skromnih podnih jastuka. Moderno mjesto za sjedenje u ovom hodniku čine okrugli pleteni taburei. Kada prestanu služiti svrsi, mogu se posložiti u hrpu – jedan na drugoga i i dalje će izgledati jednako primamljivo.

Izvor: IdealHome UK