Tuš kabine - rješenje za komforno kupatilo
Iskoristite optimalno prostor u kupatilu

Tuš kabine - rješenje za komforno kupatilo

Uklanjanje kade i izrada ograđenog prostora za tuširanje, dat će vam dosta prostora za kretanje a kupaonica će izgledati veća nego ikada.
Svaka kupaonica, nebitno koliko je mala, može se pretvoriti u prekrasan prostor. Inteligentnim dizajnom cijela obitelj uživati će u udobnom prostoru a pametno postavljenim ormarićima dobit ćete svoj raj bez gužve gdje se svi mogu slobodno kretati.

Bilo da renovirate potkrovlje ili vam je dosta stiskanja u kadi, donosimo ideje za tuš kabine koje će vam pomoći isplanirati prostor.

Raširite se u stilu

Ova prostorija ima i više nego dovoljno prostora za kadu. Ali ponekad, pogotovo ako kadu imate negdje drugo u kući, samo želite modernu, praktičnu i lijepu tuš kabinu. Ova sa slike definitivno ispunjava sve navedeno. Ako koristite cijelu širinu prostorije, osiguravate dosta prostora da možete ušetati pod tuš a da ne morate otvarati vrata ili pomicati zastore. 

Ne dozvolite da vas potkrovlje ograničava

Uvriježeno je mišljenje da je u kupaonice smještene u potkrovlje vrlo nezgodno postaviti tuš zbog krivih stropova i različitih visina. Ali postoje načini da bude funkcionalno. Samo pogledajte ovu predivnu tuš kabinu na slici sa pločicama koje imitiraju drvo. Tuš je postavljen na najvišu moguću točku, a drvena greda ovdje nije prepreka, nego ima glavnu ulogu. Staklena pregrada daje osjećaj još otvorenijeg prostora.

Unesite malo blještavila u svoju kupaonicu

Potpuno bijelu kupaonicu pretvorite u nešto posebno pomoću glamuroznih zlatnih pločica i zlatne kupaonske opreme. Bijela je odlična boja za maleni prostor jer sve izgleda svjetlije i prostranije, dok zlatna boja daje efekt topline.

Budite elegantni uz mramor

Mramor je, sa svojim prirodnim linijama, nevjerojatna pozadina za tuš kabinu. Za najbolji efekt, odaberite veće pločice i različite varijacije boja. Ako koristite identične pločice od vrha do dna, tuš kabina će biti gotovo nevidljiva. Da bi se jednostavno napravio odvod, u tuš kabini na slici dodan je i maleni prag koji je zapravo dao dozu raskoši ovoj kupaonici.

Odaberite interesantne uzorke

Ova prostorija pokazuje koliko značajan utjecaj na cijeli prostor može imati pod. Uzorak podnih pločica daje karakter ovoj kupaonici ali i pomaže definirati prostor za tuširanje jednostavnom podlogom tuš kabine. Zidne mramorne pločice u sivoj su boji baš kao i podne, a cijelom prostoru daju osjećaj raskoši. Ogledalo postavljeno cijelom dužinom jednog zida odlično reflektira svjetlost i odaj dojam još većeg prostora.

 Učinite to na starinski način

Uvriježeno je mišljenje da tuš kabine spadaju u moderan način uređenja. Prekrasna shema sa slike pokazuje da se uređenje može napraviti i na starinski način. Kombinacijom kamenih pločica i detalja od drveta unosimo vanjski prostor unutra i time stvaramo prostor za opuštanje spojen s prirodom.

Grafiti

Ovoj jednostavnoj tuš kabini pravo osvježenje dale su pločice nadahnute grafitima. Iako će vjerojatno biti predmet rasprave, ove pločice su sve osim dosadne, a neutralnom prostoru daju pregršt boje. Sive podne pločice su jednostavne za održavanje i ne sukobljavaju se sa umjetničkim zidom.

Proširite vidike

Svi znamo koliko su popularne obične bijele pločice, ali za one koji bi htjeli nešto toplije, siva bi mogla biti dobra boja. Siva izgleda odlično u spoju sa drvetom, a dobro se kombinira i uz naglašene boje – kao što je žuta na slici ovdje. Kod tuša, ključ za uspjeh je zapravo njegova pozicija. Iako je prostor tuš kabine relativno ograničen, pametnim planiranjem dobit ćete osjećaj prostranosti i u tuš kabini ali i u cijeloj kupaonici.

Iskoristite svaki komadić prostora

Želite tuš poput ormara? Razmislite o dizajnu koji iskorištava i najmanji dio prostorije. Bez bilo kakve potrebe za pregradom, lako ćete se ugurati pod tuš. Drugi pametni trikovi uključuju maleni umivaonik i policu napravljenu u udubljenju na zidu gdje možete držati sve potrebno za tuširanje da vam bude pri ruci. Drvena zidna podloga također je dobar odmak od uvijek popularnih pločica.

Prepustite se zdravom razumu

Ako volite saunu, oduševit će vas ova prekrasna tuš kabina. Mramorna klupa odlično je mjesto za uživanje u parama koje se nakupe nakon dugog tuširanja. Kombinacijom poljevače i tuša možete birati način tuširanja koji vam najviše odgovara a i ovako veliki prostor je lakše održavati čistim. 

Stvorite elegantan prostor

Ovakvo mjesto bi trebalo imati tuš velikodušnih proporcija. To nije slučaj u malenim prostorima poput ovoga na slici. Ako se vrata otvaraju preblizu pregradi tuš kabine, mnogi misle da se ne može dobiti prostran tuš. Ovo je odličan primjer da se dobar prostor može dobiti i u relativnom malom kutku. Ako neće biti dobro u jednom smjeru, vi probajte u drugom sve dok ne dobijete ono što želite.

Odaberite dramatičnu crnu

Upadljive crne pločice savršen su kontrast bijelom kupaonskom namještaju. Odaberite cijeli niz veličina i stilova, od visokog sjaja do grafitnih pločica. Tuš kabina obilježena je malim pravokutnim pločicama koje su prekinute neutralnim pločicama većeg formata – time je osvjetljen prostor i izbjegnut dojam „težine".

Naglasite maleni prostor

Ovo je još jedan primjer dobro iskorištenog malog prostora. Iako su tuš kabina, wc školjka i lavabo svi stavljeni na istu stranu, ova prostorija uopće ne izgleda mala. Kada ovdje ne bi mogla stati, ali budući da tuš kabina može biti smještena od zida do zida, mnogo je veće od standardne kabine. Male pločice odaju hotelski dojam, a sa ovakvim udubljenjima u zidu nema potrebe za neuglednim policama za odlaganje.

Kombinirajte svijetlo i tamno

Za uravnotežen izgled kupaonice, odaberite kombinaciju svijetlih i tamnih pločica. Crne mramorne pločice na zidu izgledaju fantastično, ali imaju i jednu praktičnu prednost: mrlje od vode i kamenca biti će gotovo nevidljive. Ako pločicama želite prekriti veći prostor, postoje porculanske koje su zapravo imitacija mramora ali su puno jeftinija opcija.

 

Kao što vidite, tuš kabine mogu biti moderne i glamurozne. Sretno sa planiranjem!